50% popusta na ugradnju i 10 godina garancije na sve inverter klime. Pogledaj ponudu!

50% popusta na ugradnju i 10 godina garancije na sve inverter klime. Pogledaj ponudu!

Kako da znam kakav mi je sistem za video nadzor potreban? Odgovorite na postavljena pitanja i poslaćemo Vam ponudu za sistem za video nadzor po Vašim zahtevima.

  Treba mi nadgledanje ulaza u stan sa jednom kamerom. Šta je potrebno za to?

  Ukoliko želite postavljanje IP kamere kod koje se snimak beleži i čuva na SD kartici naša preporuka je kamera DS-2CD2423G0-I 2,8 mm, a njena cena je 12490 dinara, dok je cena SD kartice 990 dinara.
  Takođe postoji mogućnost praćenja snimka putem intereneta. Za rad ove kamere neophodan je internet u prostoriji gde se nalazi kamera.

  Ukoliko želite mogućnost postavljanje DVR-a sa HDD-om i jedne spoljne kamere povezane koaksijalnim kablom sa DVR-om, potrebno je napajanje za tu kameru. Okvirna cena jednog takvog kompleta je 23 000 dinara.

  Koliko košta sistem za video nadzor sa 4 kamere?

  Okvirna cena jednog sistema za video nadzor sa 4 kamere je oko 40 000 dinara. Taj komplet sadrži 4 kamera od 5 000 dinara, 4- oro kanalni DVR, HDD od 1TB, 40 m kabla za povezivanje DVR-a sa kamerama i ostali potršoni materijal (konektori i sl). Korekcija cene je moguća ukoliko se izaberu neke skuplje kamere ili se utroši više kabla.

  Da li kamere snimaju i noću?

  Sve kamere koje imamo imaju varijantu snimanja noću.
  Jedina razlika je to što većina njih koja koristi infrared tehnologiju ima crno-beli noćni snimak, dok kamere sa oznakom ColorVu imaju noćni snimak u boji. Noćni snimak u boji dobija se emitovanjem bele svetlosti sa same kamere prilikom pokreta u zoni snimanja kamere, što može dodatno da odvrati neželjenog posetioca od upada u stićeni prostor.
  Noćni snimak u boji je kvalitetniji, ali su te kamere značajno skuplje od kamera sa infrared tehnologijom.

  Šta su Ultra Low Light kamere?

  To su kamere koje daju dosta jasniju sliku pri veoma slabom osvetljenju.

  Koja je razlika kod kamera od 2 MP i 5 MP?

  Rezolucija snimanja predstavlja najbitniju karakteristku svake kamere i od nje zavisi nivo detalja na snimku.
  Što je rezolucija veća, to će snimak biti jasniji i imati više detalja.
  Za osnovni video nadzor čija je namena samo uvid u dešavanja unutar nekog prostora ili ispred objekta često je dovoljna i kamera niže rezolucije.
  Ukoliko se radi o javno dostupnom mestu preporučuju se kamere veće rezolucije. Prednost veće rezolucije je u nivou detalja, pa je uz HD kamere moguće i lako prepoznavanje lica, a uz Full HD kamere čak i
  očitavanje registarskih brojeva sa tablica automobila.

  Koji objektiv da izaberem?

  Kamere za video nadzor mogu imati različite objektive, a kod ovih objektiva najbitniju karakteristiku predstavlja fokalni opseg koji se izražava u milimetrima.
  Na primer:  2.8mm, 3.6mm i 6mm kod fiksnih objektiva ili 2.8~12mm kod varifokalnih objektiva.
  Fokalni opseg određuje ugao koji kamera može da pokrije i nivo uveličavanja (zoom-a), pa se u zavisnosti od veličine prostora koji je potrebno pokriti koristi odgovarajući objektiv.
  Objektivi sa manjim fokalnim opsegom imaju veći ugao pokrivenosti, dok objektivi sa većim fokalnim opsegom pokrivaju manji ugao, ali imaju optički uveličanu sliku koja usled toga pruža više detalja sa prostora koji pokriva.
  Na primer: Ukoliko je potrebno da kamera zahvata veći ugao, koristi se objektiv od 2.8mm ili 3.6mm. Ukoliko je potrebno nadzirati samo određeni uzak prostor poput ulaznih vrata ili kase, koriste se objektivi od 6mm, 8mm ili 12mm.
  Na slici ispod možete videti poređenje nekih od najčešćih objektiva:

  Pitanja i odgovori – Video nadzor
  Šta je to alarmna kamera?

  Alarmna kamera ima mogućnost alarmog zvučnog oglašavanja prilikom ulaska u zonu koju pokriva, ili polja koje je označeno u zoni pokrivanja.
  Ima ulogu preventivnog delovanja i vraćanja od upada na štićeni prostor.
  Takođe ima izlaz i mogućnost priključenja na neki nezavisni alarmni sistem Paradox, Hicvision i sl.

  Možete da nam postavite novo pitanje korišćenjem sledećeg formulara:

   0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaNazad u prodavnicu